HÍRDETMÉNY

2019-06-25

Az AEV Group kivásárolta a Korax Műgyantagyártó és Kereskedelmi Kft.-t

Az AEV további részesedést szerez az európai piacon egy magyarországi kivásárlással

 

Budapest 2019.június 17.: A világ egyik vezető villamos szigetelőlakk- és gyanta gyártója, az AEV Group, székhelye United Kingdom, Birkanhead, bejelenti, hogy mai napon 100% részesedést szerzett a villamosipari epoxi és poliuretán öntő- és tokozógyantákat gyártó Korax Kft.-ben, székhelye Leányvár, Hungary.

 A Korax kivásárlása lehetővé teszi az AEV Group-nak a földrajzi terjeszkedést a Kelet-Európai piacon, ahol eddig tradicionálisan nem volt jelen. Továbbá ez azzal is jár, hogy az AEV Group globális értékesítési és termelési adottságai kiszélesednek a villamosipari epoxi öntőgyanták piacán.

 „A Korax Kft. kivásárlása lehetővé teszi a meglévő ügyfeleink számára, hogy hozzáférjenek az AEV-től hagyományosan nem elérhető termékekhez is, és tovább bővítsük piaci részesedésünket az európai piacokon” - nyilatkozta Jonathan Kemp, az AEV Group ügyvezető igazgatója.

 „A Korax Kft. továbbfejlődése érdekében szükségesnek láttam egy nemzetközi céghálózathoz való csatlakozást, annál is inkább, mert idősödő korom sem teszi lehetővé a hosszútávú munkát. Az AEV Group nagy mértékben lehetővé teszi ezt a fejlődést, és nagy örömmel tölt el az, hogy a mi termékeink is hozzájárulnak az AEV Group kínálatának bővüléséhez. Magam részéről az elkövetkező időszakban a szakmai tevékenységet tovább folytatom az AEV Group-nál biztosítva a gördülékeny váltást.” – nyilatkozta Gajda József, a Korax Kft. ügyvezető igazgatója.

 A Korax Kft. továbbra is a jelenlegi nevén fog működni, de az AEV Holdings Ltd. teljeskörű és 100%-os tulajdonú leányvállalata lesz, amely idővel az AEV márkanévbe integrálódik.

 

 

Vissza a hírekhez

Korax tartalom lábléc